Am promis! Am reușit! Împreună suntem mai puternici!

Eforturile noastre au dat roade. Am reușit să ne unim forțele alături de un nou partener, SISTEMUL MEDICAL MEDLIFE. Prin implicarea companiilor din Tg. Mureș în oferirea de testări gratuite angajaților lor, am putut unifica testările venite din GALENUS, cu cele din laboratorul de RT-PCR al Medlife.
Am redus costurile cu transportul. Am redus costurile cu reactivii, pentru că se efectuează un număr cumulat de 300 de testări pe zi.
Rezultatul este:
Începând cu 25.05.2020, testările pentru depistarea virusului SARS Cov2, prin metoda RT-PCR, costă 280 lei.

Conform legislației în vigoare, toate testările prin metoda RealTime PCR, atrag obligația raportării rezultatelor și către INSP și DSP.

conducerea Centrului Medical Galenus

Un nou parteneriat cu ”Personal Genetics”

Începând cu 12.05.2020, Centrul Medical Galenus extinde varietatea de testare în vederea determinării COVID-19.
AM ÎNCEPUT TESTĂRILE MOLECULARE prin metoda qRT-PCR. O nouă colaborare inițiată și finalizată cu succes alături de CENTRUL DE GENETICĂ MEDICALĂ ”PERSONAL GENETICS”,permite acum și testarea moleculară a celor ce au nevoie.

Important de știut despre protocoalele de testare prin RT-PCR

Față de analizele ce le facem în acest moment, protocoalele pentru testările moleculare impun legal ca toate rezultatele (pozitive și negative), să fie transmise către INSP și DSP.
Ca procedură de recoltare, aceasta se va realiza într-una din modalitățile (după caz):
1) Exsudat nazofaringian – introducerea unui tampon în nară, paralel cu palatul
2) Exsudat orofaringian – se recoltează de pe peretele posterior al faringelui și amigdale

În sprijinul companiilor ce doresc testările moleculare pentru personalul său, discutăm punctual în baza unui contract, nivelul de preț practicat, pentru grupuri de minim 15 persoane.

#solidaritate #munca #siguranta

Venim la tine, sau vii la noi? Disponibili și pentru companii!

Începând cu 22.04.2020, Centrul Medical Galenus extinde capacitatea și fluxul de recoltare în vederea determinării COVID-19.
NOUL program de lucru este Luni-Joi: 10.00 – 12.30.
Am optimizat fluxul de recoltare și sterilizare încât suportăm o capacitate DUBLĂ de pacienți.

Și pentru a sprijini companiile și mediul de afaceri, OFERIM SERVICII RECOLTARE la SEDIUL doritorilor, cu următoarele cerințe:
1) toate planificările se confirmă și se coordonează cu directorul de dezvoltare medicală al Galenus, dr. Lucian Neagoș
2) se impun măsuri de siguranță și consumabile suplimentare în valoare de 250 lei /grup de 15 persoane
3) se acceptă maxim 40 de persoane per companie/zi

Un nou parteneriat, noi posibilități pentru pacienții clinicii

Conducerea centrului medical GALENUS anunță finalizarea cu succes a parteneriatului cu Laboratoarele medicale BORRELIA CENTRUM, în vederea efectuărilor de teste pentru identificarea COVID-19, în primă fază, dar și a multor alte testări specializate, necesare doctorilor pentru emiterea anumitor diagnostice.
Începând cu 14.04.2020, am făcut primele recoltări, care urmează a pleca spre Laboratoarele BORRELIA CENTRUM. S-au luat toate măsurile de siguranță impuse și nu numai.

Măsuri de siguranță sporite

Am început prin a separa circuitul de recoltare în vederea testării, ținând cont și de aspecte ce țin de încasarea serviciilor, echiparea personalului medical, instruirea pacienților. Am stabilit un program redus de recoltare 10:00 – 12:00 pentru a putea organiza sterilizarea, logistica și colectarea și retransmiterea rezultatelor.
Menționăm că avem circuit epidemiologic separat, personal dedicat, materiale sanitare suficiente, orar special.
În condițiile în care capacitatea de testare este limitată, implicând și consumabilele necesare efecturării acestor recoltări/testări, dar și în vederea respectării măsurilor de siguranță impuse, se vor accepta doar pacienții cu programare anterioară, la numărul 0365-915, cazuri excepționale făcându-se doar la indicația unui medic specialist.

Tipuri de testări și timpi medii de răspuns

Apelăm la înțelegerea celor ce doresc să se testeze în a accepta că într-o situație de stare de urgență, cum e acum, timpii propuși de comunicare a rezultatelor pot să fie influențați de mulți factori independenți de voința și capacitatea centrului medical, sau al personalului și partenerilor acestora.
Prezentă mai jos tipurile de testări ce se pot efectua în laboratoarele BORRELIA CENTRUM, SISTEMUL MEDICAL MEDLIFE și prin Centrul de Genetică Medicală PERSONAL GENETICS, și timpi estimativ de prelucrare și comunicare:

 • circuit separat de restul analizelor, analize nCov IgG/IgM (test rapid pentru COVID-19) – 130 lei (nu se mai face)
  • timp mediu rezultat: 48 ore, pe email
 • circuit separat de restul analizelor, analize Anti SARS-CoV-2 Elisa IgA – 180 lei
  • timp mediu rezultat: 72 ore, pe email
 • circuit separat de restul analizelor, analize Anti SARS-CoV-2 Elisa IgG – 170 lei
  • timp mediu rezultat: 72 ore, pe email
 • circuit separat de restul analizelor, analize NOI: Depistarea virusului SARS Cov2, prin metoda RT-PCR – 280 lei
  • timp mediu rezultat: 24 ore, pe email

Servicii adiționale alături de laboratoare BORRELIA CENTRUM

Prin cabinetele de recoltare echipate de Centrul Medical GALENUS și alături de centrul ultraspecializat de analiza medicale Borrelia Centrum veți avea suport în efectuarea de analize pentru Borrelia , Anaplasma , Ehrlichia , Bartonella , Coxiella , Francisella , Rickettsia , Echo , Mycoplasma , Zika , Cito și altele.

Semnat de conducerea Centrului Medical Galenus!

Leave a reply